Verkkokauppaa perustettaessa tavoitteena on usein helppokäyttöinen ja asiakkaan tarpeet huomioon ottava verkkokauppa, jonka sisältö on asiakkaan löydettävissä hakukoneista, kuten Googlesta tai Bingistä. WooCommercella kyseinen verkkokauppa on helppo toteuttaa.

Verkkokaupan perustaminen vaatii muun muassa seuraavat toimet:

 • sisällön tuottaminen; kuvat, tuotekuvaukset, esittelytekstit, tilaus- ja toimitusehdot, tietosuojaselosteet ym. materiaalit
 • SEO eli hakukoneoptimoinnin vaatimusten huomioiminen
 • domain ja palvelintila verkkokaupan käyttöön
 • WordPressin ja WooCommercen sekä tarvittavien lisäosien asennus
 • kuvien käsittely verkkoon sopiviksi
 • sisällön lisääminen verkkokauppaan
 • verkkokaupan perusasetukset kuntoon
 • maksutapojen integrointi
 • tietoturvallisuuden huomioiminen
 • verkkokaupan testaaminen
 • verkkokaupan julkaisu

Verkkokaupan kehittäminen

Kun verkkokaupan pohjarakenne on huolellisesti suunniteltu ja toteutettu, päästään verkkokauppa julkaisemaan. Tästä alkaa varsinainen verkkokauppiaan työ, joka sisältää verkkokaupan markkinointia, kävijätietojen analysointia, tuotetekstien parantamista ja kehittämistä, tuotteiden lisäämistä sekä tilausten toimittamista.

Menestyvä verkkokauppias osaa yhdistää tuotteen kysynnän omaan verkkokauppaansa ja pyrkii aktiivisesti kasvattamaan verkkokaupan konversiota, asiakkaan ostoskorin arvoa sekä parantamaan verkkokaupan asiakaspalvelua. Näiden parantamiseen verkkokauppias saa hyvät työkalut mm. WooCommerceen liitettävästä analytiikasta, ristiinmarkkinoinnista sekä tarvittaessa chat-integroinnista.

 

WooCommerce verkkokaupan ominaisuudet

WooCommerce verkkokauppa sisältää tarvittavat ominaisuudet tuotetietojen hallintaan, arvonlisäverojen keräämiseen tuotehinnan yhteydessä, posti- tai toimituskulujen perimiseen, varastomäärien seurantaan, myyntiraporttien tulostamiseen tai alennuskampanjoiden tekemiseen. Myös tehtyjen tilausten hallinnointi onnistuu helposti. Näiden verkkokauppatoiminnallisuuksien lisäksi WooCommerce kauppa on myös:

 

Asiakasystävällinen

WooCommerce verkkokauppa on maailman käytetyin verkkokauppa osaltaan varmasti myös siksi, että se on asiakasystävällinen. Verkkokaupan asiakas huomioidaan muun muassa siten, että tuotevariaatiot saadaan esitettyä tuotteen alla. Asiakkaan ei siis tarvitse selata läpi eri väristen ja kokoisten tuotteiden, vaan värit ja koot saadaan esitettyä yhden tuotenimikkeen alla. Tuotteet saadaan myös esitettyä asiakkaille fiksusti eri osastoiden alla, jolloin asiakas löytää etsimänsä helposti. Myös tuotteiden hakuominaisuus helpottaa asiakkaan ostoprosessia verkkokaupassa.

 

Hakukoneystävällinen

Hakukoneystävällisyys on tärkeä ominaisuus verkossa tuotteitaan myyvälle. WooCommerce verkkokauppaa toteutettaessa hakukoneoptimointi eli SEO on helppo tehdä ja järjestelmässä on otettu huomioon erinomaisesti hakukoneiden nykyiset vaatimukset.

 

Mobiiliystävällinen

WooCommerce verkkokauppa saadaan toteutettua ulkoasultaan responsiiviseksi, jolloin verkkokaupan näkymä skaalautuu erinomaisesti niin älypuhelimille, kuin tableteillekin. Näin verkkokauppasi toivottaa tervetulleeksi kaikki kävijät laitteesta riippumatta.